Žaliavinis cukrus, 400 g

Tai iš dalies apdorotas cukranendrių cukrus, be kvapiųjų, spalvinamųjų ar kitų priedų. Jame natūraliai išlikusi melasa, suteikianti išskirtinį skonį. Žaliavinis cukrus labai maistingas, nes jame yra daug vitaminų ir mineralų. 100 gramų žaliavinio cukraus yra: 100 mg kalio, 85 mg kalcio, 23 mg magnio, 3,9 mg fosforo ir 1,3 mg geležies. 

 

Svoris: 0.04 kg

Kaina: 14,00 Lt Į krepšelį

Rinkitės žaliavinį cukrų, nes:

  • Gaminant žaliavinį cukrų nenaudojamos cheminės medžiagos. Baltojo cukraus gamyboje naudojamas sieros dioksidas (išbalina cukranendrių sultis), vėliau  - fosforo rūgštis, kalcio hidroksidas arba anglies dioksidas (absorbuoja priemaišas). Tapi paruoštos cukranendrių sultys yra kelis kartus filtruojamos anglies filtrais ir kristalizuojamos. Gaunamas įprastas rafinuotas baltasis cukrus. Žaliavinis cukrus – tai baltojo cukraus pusfabrikatis.

  • Gaminant žaliavinį cukrų nenaudojamos cheminės medžiagos. Baltojo cukraus gamyboje naudojamas sieros dioksidas (išbalina cukranendrių sultis), vėliau  - fosforo rūgštis, kalcio hidroksidas arba anglies dioksidas (absorbuoja priemaišas). Tapi paruoštos cukranendrių sultys yra kelis kartus filtruojamos anglies filtrais ir kristalizuojamos.

  • Žaliavinis cukrus yra maistingesnis. Kadangi žaliavinis cukrus nėra pilnai rafinuojamas, jame išlieka žmogaus organizmui svarbūs mineralai. 100 gramų žaliavinio cukraus yra: 100 mg kalio, 85 mg kalcio, 23 mg magnio, 3,9 mg fosforo ir 1,3 mg geležies. Bendras mineralinių druskų kiekis yra 740 mg. Rafinuojant šios medžiagos pašalinamos. Tai natūralus cukrus, kuris tinka Jūsų organizmui.

  • Turtingesnis skonis. Kadangi žaliaviniame cukruje yra melasos, jis pasižymi išskirtiniu skoniu.

  • Žaliaviniame cukruje yra mažiau kalorijų. Kadangi žaliavinis cukrus turi vandens, jo kaloringumas mažesnis nei baltojo cukraus. 1 arbatiniame šaukštelyje žaliavinio cukraus yra 11 kcal, o baltojo cukraus – 16 kcal.

  • Draugiškas aplinkai. Žaliavinis cukrus yra draugiškas aplinkai, nes šio cukraus apdirbimo procesas yra žymiai trumpesnis, sunaudojama mažiau energijos, lieka nedaug atliekų ir sunaudojama mažai cheminių medžiagų.

  • Prisiminkite, žaliavinis cukrus ne tik saldina ir skanina Jūsų gėrimus ir patiekalus, bet ir suteikia organizmui reikalingų mineralinių medžiagų.