Žalia arbata, plikoma (250 g)

Plikoma, žalia arbata yra rankomis surinkta nuo geriausių arbatos krūmų Kinijos Hunan provincijoje. Ši arbata yra sertifikuota pagal aukščiausios kokybės standartus. 
Sudėtis: žalioji, kiniškų lapelių arbata. 
Kilmės šalis: Šri Lanka.

Svoris: 0.25 kg

Kaina: 18,75 Lt Į krepšelį

Apie žaliąją arbatą

Ši arbata gali būti vartojama šalia subalansuotos dietos, norint atsikratyti papildomų kilogramų. Žalioji arbata mažina riziką susirgti įvairiomis lėtinėmis ligomis, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, insulto tikimybę, vėžinius susirgimus, diabetą, reumatinį artritą, osteoporozę, periodontą taip pat, efektyviai apsaugo nuo bakterinių bei virusinių infekcijų
Japonų tyrėjai nustatė, kad penki puodeliai žalios arbatos per dieną gali sudeginti 70-80 kalorijų.
Neseniai, kinų mokslininkai, atlikę tyrimus Honkongo Universitete, nustatė dar vieną šios nuostabios arbatos savybę. Žalia arbata gali apsaugoti nuo akių ligos glaukomos. Mokslininkas Chi Pui Pang, kartu su kolegomis atliko bandymus su žiurkėmis, duodami joms žaliosios arbatos ekstrakto ir analizuodami jų akių audinius. Jie nustatė, kad skirtingų akies dalių absorbuojamas antioksidantas katechinas apsaugos akį nuo žalos, kurią sukelia oksidacija. Akies tinklainėje, kuri yra atsakinga už reakciją į šviesą, buvo rasta didžiausia antioksidantų koncentracija, o mažiausia – ragenoje. Antioksidacinis aktyvumas, po žalios arbatos ekstrakto suvartojimo, trukdavo net iki 20 valandų. 
Žalioji arbata yra mažiausiai perdirbama. Arbatos lapai trumpai apdorojami garais, kad taptų minkštesni, būtų apsaugoti nuo fermentacijos ir neprarastų spalvos. Po garinimo, žaliosios arbatos lapeliai paskirstomi džiovinimui karštu oru arba yra srkrudinami. Dėl minimalaus arbatos apdorojimojoje lieka didelė katechino, kuris atsakingas už sveikatos naudą, koncentracija.

 
Skanios arbatos paruošimas

Žalioji arbata ruošiama ilgiau nei juodoji. Verdančiu vandeniu užpilama 3-4 kartus taip, kad užplikymo procesas truktų 8-10 minučių. Vandens temperatūra žaliajai arbatai – 80 °C-85 °C. Kuo aukštesnė lapų kokybė, tuo žemesnė turi būti temperatūra. Įdėkite po vieną arbatžolių šaukštelį kiekvienam asmeniui į puodelį ir vieną į arbatinuką, užpilkite šviežiai virinto vandens ir palaikykite penkias minutes. Gerai išmaišykite ir skanaukite.
Irane arbatos kultūros procese yra labai svarbus kristalizuotas cukrus. Gabalėlį kristalizuoto cukraus dedasi į burną prieš geriant nesaldintą arbatą arba įsideda į puodelį prieš pilant arbatą. Taip pat arbatą galite paskaninti citrina. Citrinų sultys padeda pasisavinti žaliojoje arbatoje esančius antioksidantus. Be to, citrinos padeda organizmui geriau pasisavinti katechinus, dėl kurių žalioji arbata ypač vertinama. Citrina pagardinus arbatą padidėja gėrimo vertingosios savybės. Dėl vitamino C dozės puodelis arbatos su citrina padės atgauti jėgas, jei karšta - atgaivins. Citrinos skiltelė šviesina arbatą, tačiau tai visai nereiškia, jog sumažėja jos stiprumas. Arbata gardinta įvairiais vaisiais keičia tik spalvą ir skonį, tačiau tikrai ne jos naudingąsias savybes.